Politiet etterforsker drap etter funn av «ille tilredt» lik

En person er pågrepet og siktet for drap etter funn av «ille tilredt» død mann i Hareid. Politiet har ikke sikker identitet fordi liket mangler flere kroppsdeler.

Publisert:

Politiet har startet etterforskning etter at en person ble funnet død i et hus på Hareid fredag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix

  • Jenny Dahl Bakken
Denne artikkelen er over seks år gammel

Politiet på Sunnmøre har siktet en person etter funn av en drept mann i Hareid i Møre og Romsdal. Den siktede skal være en norsk statsborger i 20-årene som har bostedsadresse i en annen kommune på Sunnmøre. Vedkommende vil bli fremstilt for fengsling mandag.

— Det er en lang indisiekjede som peker ut vedkommende, uten at jeg vil gå nærmere inn på hva som førte til pågripelsen, sier fungerende politimester Ingar Bøen.

Han sier videre at politiet foreløpig ikke vet noe om motivet for drapet. Den siktede var lørdag formiddag ikke avhørt, og skal foreløpig ikke ha fått oppnevnt noen forsvarer.

Ifølge Sunnmørsposten ble mannen pågrepet etter en væpnet politiaksjon på Valderøya utenfor Ålesund i natt. Politiet bekrefter at personen de arresterte der har sammenheng med drapet i Hareid, men vil ikke bekrefte at det er den siktede.

Etter det Aftenposten erfarer skal den drepte tilhøre et belastet miljø i Hareid som tidligere har vært i politiets søkelys.

- Den omkomne er ille tilredt

En død person med store skader skal ha bli funnet av en bekjent i et hus med fire kommunale leiligheter i Bigset i Hareid. Politiet sier den drepte har bostedsadresse i Hareid, men sier ikke noe om hvorvidt den drepte bodde i huset.

Vedkommende er ifølge politiet ikke endelig identifisert, men de sier de har funnet indikasjoner som kan peke mot en identitet. De nærmeste pårørende skal være orientert og tas hånd av Hareid kommunes kriseteam.

- En av grunnene til at den drepte ikke er sikkert identifisert, er at kroppen er ille tilredt og mangler flere kroppsdeler, sa Bøen på en pressekonferanse lørdag. Politiet anslår at den drepte er i 20-årene.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvilke kroppsdeler som mangler, men understreker at det har vanskeliggjort identifiseringen.

— Så langt vi har klart å fastslå, er den drepte en mann, sa Bøen videre.

36 etterforskere

Tidspunktet for dødsfallet anslås til et sted mellom midnatt natt til fredag og klokken 13.30 fredag, da den døde ble funnet.

Sunnmørspolitiet har satt 27 etterforskere på drapet i Hareid. I tillegg bistår 9 Kripos-etterforskere det lokale politiet, ifølge TV2. Politiet gjennomfører lørdag formiddag åstedsundersøkelser, og en del vitner skal være avhørt. Politiet har også tatt i bruk hundepatruljer i åstedsundersøkelsene.

– Våre teknikere går nå gjennom leiligheten kvadratmeter for kvadratmeter. Vi søker også med hunder på eiendommen etter gjenstander som ikke hører hjemme der, sier Bøen til NTB.

Nabo: Ikke overrasket

Naboene til huset der drapet skjedde sier de har forventet at noe alvorlig skulle skje.

– Drapet skjedde i en sosialbolig som ble oppført i nabolaget for rundt tre år siden, til store protester fra oss naboer, sier Jeanette Klungsøyr til Sunnmørsposten.

Hun forteller at det hele tidenhar vært stor trafikk til og fra sosialboligen.

– Vi har trodd det har vært omsatt narkotika der, sier Klungsøyr.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.