Troms Frp vil frata asylsøkere verdisaker

Tromsø (NTB): Asylsøkere bør fratas penger og gjenstander verdt over 10.000 kroner for å finansiere drift av asylmottak, mener årsmøtet i Troms Frp. LO i Tromsø er sjokkert.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Hvis vi tenker på de eldre som kommer på institusjon, der tar vi opptil 85 prosent av det de har av inntekter for å finansiere. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at vi også innkasserer de pengene fra dem som har med seg mye penger, sier leder Geir Are Winther i Fremskrittspartiet i Troms til NRK.

Lignende forslag har vært lagt fram blant annet i Danmark, der regjeringen har tatt til orde for at politiet skal kunne kroppsvisitere asylsøkere og frata dem verdisaker verdt mer enn 3.000 kroner.

Årsmøtet i Troms Frp vedtok også flere innstrammingsforslag, blant annet et forbud mot å krysse Schengens og Norges yttergrense til Russland med sykkel, samt en opphevelse av Schengen-avtalen. Per-Willy Amundsen, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, forklarer vedtaket slik:

— Schengen-avtalen har vist seg ikke å fungere. Det må vi ta konsekvensene av. En opphevelse vil medføre en annen grensekontroll, noe som vil gi oss bedre kontroll over mennesker som tar seg inn i landet.

Nestleder i LO Tromsø sier til NRK at hun er sjokkert over Frps ønske om å frata asylsøkere verdier. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.