Listhaug besøker flyktningleirer i Hellas

Oslo (NTB): Et besøk i den etter hvert beryktede Moria-leiren på den greske øya Lesvos står på programmet når innvandrings— og integreringsminister Sylvi Listhaug mandag innleder et besøk i Hellas.

Publisert Publisert
  • NTB

Listhaug skal blant annet åpne en internasjonal konferanse om flyktningsituasjonen og besøke flere flyktningsentre både i Aten og på de greske øyene.

Tirsdag skal statsråden besøke interneringsleiren Moria på Lesvos, som pave Frans avla en visitt lørdag. Det vakte stor oppsikt da paven valgte å ta med seg 12 syriske flyktninger, blant dem seks barn, hjem til Vatikanet.

Etter at EU og Tyrkia inngikk en returavtale i mars blir nyankomne i Hellas internert i store leire i påvente av at asylsøknadene deres skal ekspressbehandles før de blir sendt tilbake til Tyrkia.

Ifølge avtalen skal EU hente én syrisk flyktning fra Tyrkia for hver syrer som blir returnert fra Hellas til Tyrkia. Så langt er 79 syrere hentet ut, ifølge nye tall fra EU-kommisjonen.

Men kommisjonen slår samtidig fast at det går svært tregt med oppfyllingen av de andre løftene for relokalisering av flyktninger. Siden midten av mars er bare 208 flyktninger blitt relokalisert fra Hellas til andre land i Europa, en brøkdel av målet på 6.000. (©NTB)

Publisert