Etter landing på en militær flyplass ble den amerikanske presidenten fløyet i helikopter til byen Bogor sør for Jakarta. Der skulle han samme ettermiddag møte sin indonesiske kollega Susilo Bambang.Om lag tusen mennesker samlet seg tidligere på dagen i byen for å demonstrere mot USAs Midtøsten-politikk. De greide å ta seg gjennom sperringer og var på et tidspunkt på vei til byens telekommunikasjonssenter før det ble stanset av et stort politioppbud.

Bush er ventet å tilbringe seks timer i Indonesia, som er siste stopp på en rundtur i Asia. Besøket har ført til høylytte protester fra indonesiske muslimer, som er opprørte på grunn av USAs krigføring i Irak.

— Vi protesterer mot George W. Bushs ankomst ettersom vi anser at denne gjesten har latt muslimsk blod flyte, sier Dadang Ruchnyana, politiker i det fremgangsrike Fremskritts- og justispartiet.

Bushs besøk anses som et viktig tegn fra USA på hvor viktig amerikanske myndigheter mener Indonesia er i kampen mot terror, men besøket, som kun kommer til å vare noen timer, førte i helgen til protester fra muslimske grupper og studenter. (©NTB)