Tre menn anker dom om heising av hakekorsflagg

Sørlendingene som ble dømt for å ha hengt opp hakekorsflagg i Kristiansand, anker dommen fordi de mener det ikke er en hatefull ytring.

Publisert:

Her heises hakekors-flagget ved Arkivet i Kristiansand natt til 9. april 2018. Foto: Politiet

  • NTB

Hakekorsflagget ble heist flere steder i Kristiansand 9. april i fjor. I begynnelsen av september ble tre menn dømt for hatefulle ytringer. Nå anker de dommen til lagmannsretten, melder NRK.

– Vi har anket fordi vi mener ytringen ikke er kvalifisert klanderverdig og derfor ikke en hatefull ytring i lovens forstand. Vårt grunnleggende syn er at det må være tillat i det offentlige rom å uttrykke støtte, helt eller delvis, til Hitlers prosjekt, sier mennenes forsvarer Nils Christian Nordhus til NRK.

De tre domfelte er alle sentrale medlemmer i nazistorganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen. To av dem ble dømt til å betale 12.000 kroner i bot, mens den tredje fikk 6.000 kroner i bot fordi han også vare bøtelagt i forbindelse med en annen sak. De ble også dømt til inndragelse av naziflagg, bannere og klistremerker.

Kristiansand tingrett mener flaggheisingen ikke er vernet av ytringsfriheten, og at måten det ble gjort på «uten tvil er å regne som en hatefull ytring.»

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Nyna­zister dømt for hatefulle ytringer

  2. Godtar ikke bot for heising av hakekorsflagg

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand
  2. Kristiansand tingrett