India evakuerer landsbyer langs grensa mot Pakistan

Chak Allah Baksh (NTB-AFP): India har evakuert tusenvis av mennesker fra landsbyer langs grensa mot Pakistan, etter at konflikten mellom de to atommaktene nok en gang har blusset opp.

Publisert Publisert
  • NTB

Myndighetene i Punjab-provinsen har besluttet å tømme et 10 kilometer bredt område langs grensa for sivile, og landsbyer i deler av Kashmir blir også evakuert.

Indiske myndigheter hevder samtidig å ha sendt kommandosoldater flere kilometer inn på pakistansk side i Kashmir, der de skal gjennomføre «kirurgiske angrep» mot det som omtales som terroristmål.

Konflikten mellom de to land blusset opp igjen etter et angrep mot en indisk militærbase i Kashmir tidligere i uka. Indiske myndigheter anklager pakistanskbaserte opprørere for å stå bak angrepet.

India og Pakistan har utkjempet tre kriger siden de fikk sin uavhengighet fra britene, to av dem over den omstridte Kashmir-regionen.

Kashmir var et selvstendig fyrstedømme fram til 1947, da den britiske kolonien India ble delt i to selvstendige stater — et muslimsk Pakistan og et hindudominert India. (©NTB)

Publisert