Delegasjonen reiser fra Kypros ved lunsjtid lørdag og er ventet tilbake til Kypros sent lørdag kveld eller søndag, ifølge det offisielle nyhetsbyrået CNA.

Mandag går fristen ut for å vedta upopulære tiltak som er satt som betingelse for at Kypros skal få et kriselån på 10 milliarder euro fra EU, Den europeiske sentralbanken og Det internasjonale pengefondet. Tiltakene, som muligens vil innebære en engangsavgift på bankinnskudd, skal gi den kypriotiske stat 5,8 milliarder euro.

Den kypriotiske nasjonalforsamlingen er ikke ventet å tre sammen før etter søndagens møte i eurogruppen, opplyser en ikke navngitt parlamentariker til Reuters.

Sent fredag kveld ble det klart at toppmøtet mellom EU og Japan er utsatt på ubestemt tid på grunn av situasjonen på Kypros.

EU og Japan har planlagt å innlede forhandlinger om en frihandelsavtale under møtet, som skulle ha startet mandag. EUs handelskommissær Karel De Gucht kommer likevel til å reise til Tokyo for å treffe Japans utenriksminister Fumio Kishida. (©NTB)