Rolv Wesenlund er død

Oslo (NTB): Skuespiller Rolv Wesenlund er død, 76 år gammel. Han døde etter lengre tids sykdom, opplyser en nær venn av skuespilleren.

Rolv Wesenlund er død, 76 år gammel. Her er han avbildet da han ble tildelt Wenche Foss' ærespris i 2011. Foto: NTB Scanpix

NTB
Publisert:

— Wesenlund døde på Madserud-hjemmet i Oslo natt til søndag. Han hadde sin kone ved sin side helt til det siste, sier vennen Odd Grann til NTB.

Den folkekjære skuespilleren er kanskje mest kjent for å ha spilt i musikalen og filmene om Bør Børson og figuren Marve Fleksnes i TV-serien «Fleksnes».

Hans figur Marve Fleksnes vil for alltid stå som modell for det naive og ufrivillig komiske hverdagsmennesket. Vi vil heller ikke glemme ham som verbal sparringpartner til Harald Heide-Steen jr. i Wesensteen, som Bør Børson jr. både på scene og film, og som talkshowvert i Wesenstund på TV Norge på 1990-tallet.

Det var her han først blant annet tok opp hvilken verdi samfunnet har i mennesker som har passert middagshøyden. Senere ble han en av frontfigurene for seniorsaken.

Hans fulle navn var Rolv Helge Wesenlund, fødselsdato var 17. september 1936 og fødebyen var Horten - en by og et samfunn han benyttet enhver anledning til å berømme. (©NTB)

Publisert: