«Alle» på politistasjonen hadde tilgang til Kristins negler

Oslo (NTB): I en lang periode kunne hvem som helst ved Larvik politistasjon ta seg inn i beslagsrommet, der alle bevisene fra drapet på Kristin Juel Johannesen lå lagret.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

— Rent hypotetisk kunne jeg ha tatt med meg beslag hjem derfra. Alle ansatte ved Larvik politistasjon kunne gjort det, sa pensjonert politioverbetjent Arne Kristoffersen da han vitnet i Kristin-saken fredag.

Det sentrale momentet i utspørringen av den tidligere krimteknikeren var hvordan spesielt neglene til den drepte jenta ble oppbevart og håndtert de 17 årene som har gått siden drapet 5. august 1999. Kristoffersen opplyste at det ikke fantes noen instruks for oppbevaring og håndtering av bevis ved politistasjonen, beslagsrommet var låst, men alle kunne teoretisk sett ta seg inn dit og tukle med bevis uten på bli forstyrret og det var i en flere år lang periode på starten av 2000-tallet uvisst i det hele tatt hvor neglene befant seg.

Men Kristoffersen uttrykte tydelig at han fant det helt urealistisk og rent hypotetisk at noen skulle ha hatt med neglene å gjøre på en slik måte at DNA fra den tiltalte 39-åringen skulle komme på neglene. På et tidspunkt ga han uttrykk for at forsvarer Brynjar Meling insinuerte at noen kunne ha plantet det viktigste beviset i den gjenopptatte drapssaken.

— Nei, overhodet ikke, repliserte Meling. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.