Sterk kritikk mot regjeringens mobbetiltak fra flere hold

Oslo (NTB): Både eksperter, advokater og foreldre mener regjeringens mobbetiltak vil svekke barns rettssikkerhet. Kunnskapsministeren er ikke enig.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Tidligere i år presenterte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) regjeringens mobbetiltak. Nå har flere aktører undertegnet et opprop som slakter regjeringens tiltak, melder NRK.

— Lovforslaget vil føre til at barn ikke blir hørt, sier Ann Kristin Liland i Foreldrenettverk mot mobbing. Hennes sønn vant en rettssak mot Søgne kommune etter å ha blitt mobbet på skolen i flere år. De nye tiltakene vil gjøre at barn og foreldre kan glemme å nå fram på denne måten, mener hun.

De som har signert oppropet tror regjeringens nye antimobbe-plan vil gjøre det lettere for skoler å la være å ta mobbesaker på alvor, og peker blant annet på at det i forslaget står at skoleledelsen bare skal varsles dersom læreren mener det trengs.

— I det gamle lovforslaget var det barnets subjektive oppfatning som gjaldt. Nå blir det læreren som bestemmer om barnet blir mobbet eller ikke. Alle som har gått på skole, vet at læreren får ikke med seg alt som skjer i klasserommet eller i skolegården, sier Liland.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er imidlertid ikke enig. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.