Det handler om det berømte omslagsbildet på albumet "Abbey Road", tatt utenfor platestudioene i Nord-London fredag 8. august 1969. Her krysser de fire medlemmene av The Beatles en fotgjengerovergang Paul barbeint, og med en røyk i hånden.Diskusjonen om fotografiet gikk lenge høyt, for når Paul ikke brukte sko, måtte det vel egentlig være et hemmelig budskap om at han var død. Mannen på bildet var derfor utvilsomt en dobbeltgjenger, og denne teorien lever fortsatt videre blant enkelte Beatles-tilhengere, meldte den britiske rikskringkastingen BBC onsdag.

De amerikanske plakatfirmaene syns på sin side at det er mye verre at mannen, hvem han enn måtte være, åpenlyst bærer på en tent røyk, ifølge BBCs nettsider. At det var ganske vanlig å se folk røyke på gaten i London i 1969 og for så vidt fortsatt er det spiller ingen rolle.

Derfor har retusjererne nå fjernet sigaretten fra bildet, uten at rettighetshaver Apple Records eller Sir Paul selv er tatt med på råd. Apple-talsmann sier med britisk understatement at "her har det kanskje gått litt vel fort i svingene", meldte BBC tirsdag.