Også de andre flyplassene i London er sterkt påvirket av uværet.

Mer enn 50 avganger ble avlyst på Heathrow søndag. mens en av rullebanene på Gatwick ble midlertidig stengt, noe som rammet flere avganger, skriver BBC.

Gatwick opplyser på Twitter at snøen trolig vil føre til forsinkelser også mandag, og ber reisende om å holde seg oppdatert på lokale reiseforhold og sjekke med flyselskapet sitt om flyet vil gå som planlagt.

Værforholdene har også skapt problemer for flere tog til og fra flyplassene.

Rammer Norwegian-reisende

Søndag ble ti Norwegian-avganger fra London rammet av snøværet, og selskapet har enda ikke oversikt over antall passasjerer som er berørt.

– Det medførte at fem fly til Norge, to til Sverige, to til Danmark og ett til Finland ble kansellert. Disse passasjerene fikk dessverre en ufrivillig overnatting i London, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian til NTB.

Han legger til at dette medførte at Norwegian-fly som allerede var i lufta, måtte snu og enten fly tilbake eller lande andre steder i England. Flere flygninger fra Norge til Gatwick ble i tillegg kansellert, men selskapet har ikke nøyaktig antall eller oversikt over hvor mange passasjerer som er berørt.

Mandag morgen er foreløpig ingen Norwegian-fly til og fra Storbritannia kansellert, men selskapet ber reisende om å følge med og sjekke at deres fly er i rute. Det samme gjelder for SAS' avganger.

Farlige forhold på veiene

Britiske myndigheter advarer om farlige forhold på veiene mandag morgen og bilister bes om å påregne forsinkelser i trafikken som følge av snø.

Blant annet er det meldt om store forsinkelser på den trafikkerte motorveien M25 mot London, som er stengt ved Hertfordshire på grunn av tungt snøfall. Ifølge Sky News har flere bilister vært køfast i flere timer.

I Kent, sørøst for London, bes alle om å unngå reiser med tog mandag. Ifølge togoperatøren Southeastern er noen togruter helt suspendert som følge av været.

I tillegg er det flere forsinkelser på undergrunnen i London. Mange briter må også belage seg på å drikke ukas første kaffe- eller tekopp uten å kunne lese avisen, da levering av blant annet The Times og The Sun har blitt forsinket som følge av trafikkproblemer.

Ifølge BBC var det -15.6 grader i Braemar i Skottland søndag kveld, som er årets kaldeste dag i Storbritannia og den kaldeste dagen i landet siden februar 2021.