«Barnas fredag» er en markering for å minnes og hedre barn som er blitt drept i urolighetene i Syria den siste tiden.Minst 30 barn er blitt drept i forbindelse med folkeopprøret mot president Bashar al-Assad og hans regime, ifølge FNs barnefond UNICEF. Blant ofrene er 13 år gamle Hamza al-Khatib, som ifølge aktivister ble torturert til døde.

Anslagsvis 1.100 sivile er drept og minst 10.000 mennesker arrestert i løpet av myndighetenes operasjon mot oppstanden, ifølge menneskerettighetsorganisasjoner.

Tidligere denne uken erklærte Assad amnesti for alle politiske fanger som er blitt arrestert i forbindelse med demonstrasjonene som startet 15. mars. Utspillet er det siste i en rekke reformer som regimet har lovet for å få bukt med demonstrasjonene, blant dem en opphevelse av unntakstilstanden og statsborgerskap til statsløse kurdere.

Men syriske opposisjonelle mener det langt fra er nok og har erklært at de jobber for å fjerne det syriske regimet. Opposisjonsgrupper som torsdag var samlet på en konferanse i Tyrkia, sier de krever parlaments— og presidentvalg innen et år. (©NTB)