Kredittvurderingsbyrået som fredag nedgraderte USAs kredittverdighet fra toppratingen AAA til AA+, har tidligere sagt at en av hovedgrunnene til den historiske beslutningen er den politiske stillingskrigen som har forhindret Kongressen fra å få balanse i de føderale budsjettene.Demokratene og Republikanerne krangler nå om hvilket parti som har skylda. Søndag kalte den demokratiske senatoren John Kerry nedgraderingen for en «Tea Party-downgrade» og ga Republikanerne skylda for at budsjettavtalen som ble inngått i forrige uke, ikke klarte å forhindre en nedgradering.

Samtidig sier den republikanske senatoren John McCain at president Barack Obama har skylda, mest fordi han ikke har klart å ta tydelig styring i de vanskelige forhandlingen.

Mandag gikk S&Ps ratingsjef David Beers ut og forsvarte nedgraderingen nok en gang, samtidig som han igjen påpeker at USA kan bli ytterligere nedgradert om seks til tolv måneder.

— Ethvert tegn på at implementeringen av forrige ukes budsjettavtale går trått, kan styrke muligheten for nye nedgraderinger, sier Beers ifølge CNN. (©NTB)