Abu Hamza utlevert til USA

London (NTB-AFP): Den ytterliggående islamistiske predikanten Abu Hamza al-Masri er blitt utlevert fra Storbritannia til USA.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

Abu Hamza ble satt på et fly til USA sent fredag kveld, ifølge britiske myndigheter. Det ble også Khaled al-Fawwaz, Adel Abdul Bary, Babar Ahmad og Syed Talha Ahsan. Alle de fem mennene er mistenkt eller dømt for forbrytelser knyttet til terrorisme.

Utleveringen markerer slutten på en juridisk dragkamp som har pågått i over ti år i Storbritannia og andre europeiske land.

Abu Hamzas siste anke ble avvist av en britisk domstol fredag. Tidligere i uken opprettholdt Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg en kjennelse om at alle de fem terrormistenkte kunne utleveres til USA.

— Jeg er glad for at domstolens beslutning betyr at disse mennene, som gjennom mange år har brukt alle muligheter til å forsinke utleveringsprosessen, endelig kunne sendes ut, sier Storbritannias innenriksminister Theresa May.

Egyptiskfødte Abu Hamza er dømt for å ha spredd hat og har sittet i fengsel i Storbritannia i åtte år. I USA er han blant annet beskyldt for å ha planlagt å opprette en treningsleir for terrorister. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.