Tanken bak Pøbelprosjektet i Stavanger samsvarer med ideologien bak kronprinsens Dignity Day: Ungdom må kjenne og ta vare på sin egenverdi og verdighet.Tidligere i år har representanter for Kronprinsparets fond vært på besøk, og onsdag formiddag ankom kronprins Haakon for å møte daglig leder Eddie Eidsvåg, utvalgte pøbler og pøbeloppfølgere. Pøbelprosjektet arbeider nå for å bli et landsdekkende tilbud, noe kronprinsen fant interessant:

— Det er imponerende det de har fått til. Alle historiene her er veldig fine. Det er viktig med slike tiltak, som tar grep og gir muligheten til å komme på riktig spor, hvis man befinner seg i en fase av livet der man trenger det, sier han til NTB.

— Det å støte på motbakker i livet og slite litt er noe alle kan kjenne seg igjen i, sier kronprinsen, og påpeker at Pøbelprosjektet på en flott måte har systematisert faktorer som trengs: Et nettverk, folk som stiller opp og støtte til å finne en retning i livet.

Pøbelprosjektet i Stavanger har i snart 15 år ført skoletapende ungdom tilbake til utdanning og arbeid, med svært gode resultater. «Pøbel» betyr i den sammenheng ungdom som ikke vet at de tross alt representerer ressurser som er attraktive for samfunn og næringsliv (©NTB)