OSLO: En mann i 20-årene ble onsdag kveld skutt på gaten utenfor Sandakerveien 83 på Sandaker i Oslo, skriver Aftenposten.no.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.37. Den skadede var kun lettere skadet da han ble kjørt i ambulanse til legevakten i Oslo .

— Mannen er i 20-årene og har somalisk opprinnelse, sier operasjonsleder Marianne Grindaker i Oslo-politiet til Aftenposten.no.

Jakter fire gjerningsmenn

Politiet jakter nå fire menn som var involvert i skytingen. Store politistyrker bidrar i letingen.

— Han som skjøt, skal også av være av somalisk opprinnelse, sier Grindaker.

Politiet vet foreløpig ikke hva motivet for skytingen var.

Det ligger en Kiwi-butikk i Sandakerveien 76, og politiet har nå sperret av et område utenfor butikken. Det er flere politipatruljer på stedet.

Ifølge vitner på stedet skal skytingen ha skjedd utenfor inngangspartiet på Kiwi-butikken.

— Flere vitner har beskrevet at det var fire-fem gjerningsmenn som møttes foran butikken. De løp fra stedet etter at det ble avfyrt skudd, sier politiets innsatsleder Arve Rødterud.

Ifølge politiet var det en konfrontasjon som skal ha ført til at den ene parten trakk våpen.

Vitne: Skutt inne i sin egen bil

- Det var helt klart at de kjenner hverandre, sier et øyenvitne til Aftenposten.no om forholdet mellom gjerningsmenn og offer.

Han bor i en leilighet rett over gaten, og sier det kom fire unge gutter foran Kiwi-butikken. Etter noe bråk og roping, hørte vitnet et smell.

Da hadde gjerningsmennene knust ruten på offerets hvite bil med et balltre.

— Etter det, skjøt en av dem med en liten, sølvfarget pistol inn i bilen. Offeret åpner døren, løper ut så fort han klarer over veien og gjemmer seg bak en bil der. Deretter løper de andre vekk nedover gaten, sier vitnet.

Innsatsleder Rødterud bekrefter at bilen med den knuste ruten er den offeret ankom stedet i.

- Det er knusningsskader som stammer fra et slagvåpen, sier Rødterud.

Kjenner identiteten

Politiet vet identiteten til den skadede.

— Men jeg vet ikke nå om det er en kjenning av politiet, sier Rødterud.

De har heller ikke opplysninger som tilsier at det skulle være noen sammenheng mellom denne skytingen og drapet forrige uke, som skjedde ved en bensinstasjon på Ensjø.

— Det kan være en sammenheng, når det er såpass kort tid mellom. Men det vet vi ikke, sier Rødterud.

I går fikk politiet også meldinger om en gjeng norsk-somaliske gutter som barket sammen utenfor Munch-museet på Tøyen i går. Det skal ikke ha vært direkte voldelige episoder, men det ble trukket kniver og skytevåpen.