KAMPER: Natt til torsdag fyrte egyptisk opprørspoliti av store mengder tåregass i Kairo. Her en politimann i aksjon på Tahrirplassen i går. KAMPER: Natt til torsdag fyrte egyptisk opprørspoliti av store mengder tåregass i Kairo. Her en politimann i aksjon på Tahrirplassen i går. Foto: Scanpix

Egypts militære beklager demonstranters død

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypts militærråd sier de er lei for at flere demonstranter er blitt drept under de voldsomme sammenstøtene i Kairos gater den siste uken. Uroen kan nå føre til at valget i Egypt blir utsatt.

– Militærrådet gir sin dypeste beklagelse for at Egypts lojale sønner er døde etter de siste hendelsene på Tahrir-plassen, skriver militærrådet på sin Facebook-side torsdag.Egyptisk opprørspoliti tok også natt til torsdag i bruk store mengder tåregass i et forsøk på å spre demonstranter i Kairo natt. Unge menn flyktet inn i mørke sidegater rundt Tahrir-plassen mens de hostet og gispet etter luft, men på selve plassen var titusener av demonstranter fortsatt samlet.

I løpet av onsdag kveld ble det også meldt om skyting ved innenriksdepartementet i Kairo. Rasende demonstranter har i flere dager forsøkt å ta seg inn til bygningen som huser innenriksdepartementet.

Vitner hevdet flere mennesker ble drept i skytingen onsdag, men dette ble ikke umiddelbart bekreftet fra offisielt hold.

Uroen i Egypt har nå vart i seks dager, og kilder sier ifølge nyhetskanalen Al Jazeera at konsekvensen kan bli at valget til nasjonalforsamling blir utsatt. Ifølge kildene har innenriksminister Mansour el-Essawy lagt fram et forslag om utsettelse for militærrådet som har makten i landet. (©NTB)