Men i et intervju med TV-stasjonen Fox News mandag beskriver han beskyldningene som «grunnløse». – Jeg har aldri utsatt noen for seksuell trakassering. Ja, jeg ble feilaktig beskyldt for dette mens jeg tilhørte The National Restaurant Association, sier Cain i intervjuet.

Den tidligere forretningsmannen Herman Cain har den siste tiden seilt opp som en av favorittene til å bli Republikanernes utfordrer til Barack Obama i valget i november neste år. Men de nye anklagene kan skade det overraskende sterke kandidaturet hans, og intervjuet med Fox News tolkes som et forsøk fra Cain på å legge ballen død.

Det var nettstedet Politico som omtalte saken søndag kveld. To kvinnelig ansatte i The National Restaurant Association skal ha anklaget Cain, som da ledet organisasjonen, for seksuell trakassering. Kvinnene skal ha klaget til kolleger og sentrale folk i organisasjonen og hevdet at Cains oppførsel var upassende og gjorde dem sinte og utilpasse. De to kvinnene sluttet etter hvert i jobben.

For øyeblikket ligger Cain og tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney best an i det republikanske kappløpet om nominasjonen. (©NTB)