Asyloperatør mener staten betaler for mye

Oslo (NTB): Sjefen for Norges største private asyloperatør, Hero, mener staten betaler for mye for å innlosjere asylsøkere i midlertidige mottak.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

I snitt betaler staten 790 kroner døgnet for en akuttplass, mer enn dobbelt så mye som de 355 kronene en ordinær plass koster, skriver Klassekampen. Bare i høst er det opprettet 5.288 midlertidige plasser, og Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng med å skaffe tak over hodet til dem som kommer. Dermed er det blitt svært lukrativt å tilby nettopp midlertidige plasser.

— Det er enkelt å tilby midlertidige plasser, og det er høyere lønnsomhet enn ved å drive ordinære mottak. Vi frykter at det er for dårlige insentiver til å opprette vanlige asylmottak med denne situasjonen, sier administrerende direktør Tor Brekke i Hero. Selskapet er den største private aktøren på dette markedet og tilbyr både midlertidige og ordinære plasser.

Brekke mener prisen på akutte plasser kunne vært lavere

— Vi ser for oss at vi kan klare å få prisene nedover nå som vi vet mer om hva som skal til for å drifte de midlertidige mottakene, sier Hero-sjefen og legger til at det beste tiltaket for å få ned kostnadene er rask bosetting. (©NTB)

Publisert: