Sju døde og 300 hundre skadd i eksplosjon i Kina

Sju personer er døde og 300 personer er skadd i en voldsom eksplosjon i den kinesiske millionbyen Tianjin nord i Kina, ifølge lokale medier. Det er uklart om nordmenn er rammet.

Publisert:

ta82c501.jpg Foto: NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den statlige, kinesiske avisa People's Daily skriver på sinTwitter-kontoat noen mennesker fortsatt er fanget i flammene som oppsto etter den andre eksplosjonen.

Flere lokale medier melder at mellom 300 og 400 personer er skadd og brakt til sykehus. Kinesiske CCTV melder at to brannmenn er savnet og at opptil 100 brannbiler ble sendt til stedet etter ulykken.

Får oversikt over nordmenn i området

– Vi har løpende kontakt med ambassaden i Beijing for å skaffe oversikt. Så langt har vi ikke mottatt informasjon om at norske borgere er rammet. Vi vet at det skal befinne seg et mindre antall nordmenn i byen til vanlig, sier Ane Haavardsdatter Lunde pressetalsperson i Utenriksdepartementet.

Bilder på nettstedet Weibo, som er Kinas svar på Twitter, viser mennesker dekket av blod i byens gater, men bildenes autentisitet er ikke bekreftet, melder nyhetsbyrået AFP.

Dansker vitne til eksplosjonen

Dansker som bor i 8. etasje i en bolig i området hvor eksplosjonen fant sted, forteller at en bygning ristet under eksplosjonen.

– Jeg så et lys som skinte helt vilt. Når jeg så kikket etter, hørte jeg et kjempesmell. Jeg løp inn og vekket romkameraten min. Så kom enda et smell, og alle vinduer ble blåst inn, sier Stefan Andersen, som bor og jobber i Tianjin, til den danske avisenEkstra Bladet

– Kameraten min lå i sengen, så han ble rammet av glasskår, sier Andersen.

Industriområde

Det er uklart hva som var årsaken til eksplosjonen, men flere medier melder at eksplosjonen kom fra en last med eksplosive kjemikalier i en konteinerhavn i et industriområde.

Xinhua melder ved 20.30-tiden norsk tid at brannen på stedet der eksplosjonen rammet, er under kontroll.

Innbyggere flyktet

Flerevideoerpå sosiale medier viser den enorme eksplosjonen i byen med over 15 millioner innbyggere. Eksplosjonen skjedde rundt klokka 23.30 lokal tid. IfølgeBBCble den første eksplosjonen tett etterfulgt av en ny eksplosjon 30 sekunder senere.

Sjokkbølgene kunne kjennes flere kilometer unna, melder Xinhua, som skriver at innbyggere flyktet fra husene sine fordi de trodde et jordskjelv rammet byen.

Tianjin ligger nordøst i Kina i provinsen med samme navn.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.