Graasvold reiser tilbake til Kongo likevel

Kinshasa (NTB): Den norske advokaten til Joshua French reiser likevel tilbake til Kongo. Han kan være i retten når dommen mot nordmannen avsies fredag.

Publisert: Publisert:
NTB

Advokat Hans Marius Graasvold opplyser til NTB at han lander i Kongos hovedstad torsdag kveld. Da rekker han å være til stede når militærdomstolen i Kinshasa avsier dom i drapssaken mot French fredag formiddag.

— Jeg lander i morgen kveld, opplyser Graasvold på spørsmål om han ikke likevel reiser tilbake for å støtte sin hardt prøvede klient ettersom domsavsigelsen tirsdag ble utsatt.

Utsettelsen hadde sin begrunnelse i at retten bare minutter før dommen om drap på Tjostolv Moland skulle leses, ble forelagt en hittil hemmeligstemplet rapport om Frenchs mentale helsetilstand. Rapporten er skrevet av to norske leger som undersøkte nordmannen i midten av januar.

Rapporten var blitt oversendt den militære påtalemyndigheten mandag fra den norske generalkonsulen i Kongo og var blitt sendt videre til domstolen. Dommer Serge Kabondo avgjorde at retten ville lese rapporten grundig for å se om den ville ha eventuelle innvirkninger på utfallet av dommen. (©NTB)

Publisert: