22. juli-ofre har fått utbetalt nesten 300 millioner

Oslo (NTB): 296 millioner kroner er så langt utbetalt i erstatning til 1.238 etterlatte og overlevende etter terroren på Utøya og Regjeringskvartalet, viser tall fra Kontoret for Voldsoffererstatning (KFV).

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Flere søker fortsatt om erstatning snart tre år etter terrorangrepet 22. juli 2011, melder VG.

791 personer, som enten overlevde eller hadde familie som omkom på Utøya, har fått utbetalt 229.284.447 kroner. 447 personer har fått utbetalt 66.874.890 kroner etter bomben i Regjeringskvartalet, ifølge avisen.

— Siden nyttår har 30 personer fått innvilget erstatning, og vi regner med at det kommer tilleggssøknader når flere blir klar over hvordan dette påvirker dem i studier og arbeidsliv, sier Ivar André Holm, informasjonsansvarlig ved Kontoret for voldsoffererstatning, til avisen.

En del av dem som ble hardest skadd, har påklaget beløpet de er tilkjent. Årsaken er stort sprik mellom kravet og det KVF tilkjente.

— Man må forvente at beløpene går ytterligere opp. Det er kompliserte oppgjør, hvor ofrene er skadd for resten av livet etter terroren, sier bistandsadvokat Siv Hallgren. (©NTB)

Publisert: