Politiet advarer etter kraftige vindkast flere steder i landet

Det blåser kraftig flere steder i landet torsdag. Nødetatene oppfordrer folk om å sikre gjenstander og kjøre forsiktig.

Publisert: Publisert:

Natt til lørdag og første del av lørdag er det ventet snø i høyden i sørøst, nærmere bestemt på 700–900 moh., melder Meteorologisk institutt torsdag ettermiddag. Foto: Meteorologisk institutt / NTB.

  • NTB- Mathias Moene Rød

Sørøst politidistrikt har fått flere meldinger om trær og greiner som skal ha blåst ut på E18 mellom Sandefjord og Porsgrunn torsdag ettermiddag. Førere anmodes om å være ekstra aktsomme.

– Dette gjelder begge retninger. Hastigheten er redusert, men det er ikke meldt om ulykker, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mann i rullestol skadd

Torsdag kveld rykket politi og ambulanse ut til Ringsevja i Ulefoss i Vestfold og Telemark, etter melding om at en mann i en elektrisk rullestol lå skadd langt nede i en skråning.

Et vitne opplyste at det kom noen kraftige vindkast, som delvis kan forklare hendelsen. Det mistenkes at den skadde mannen i 60-årene har brukket kragebeinet, melder Sørøst politidistrikt.

Trampoliner tatt av vinden

Den kraftige vinden har ført til flere bekymringsmeldinger til politiet ved de gamle fylkesgrensene i Vestfold, og politiet ber folk passe ekstra godt på trampolinene sine.

– Vi har fått et par meldinger om trampoliner på avveie, og vi ber folk feste og sikre store utegjenstander, sier Groth.

Også i Møre og Romsdal har brannvesenet gått ut på Twitter og bedt folk om å sikre alle løse gjenstander etter meldinger om kraftig vind med fart på opptil 30 meter i sekundet.

Brannvesenet oppfordrer folk til også å feste et ekstra tau i båten.

Gult farevarsel flere steder

Også meteorologene ber trafikanter kjøre forsiktig på veiene etter å ha sendt ut gult farevarsel for både snø og vindkast i store deler av Sør-Norge.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for snø i sørlige fjellstrøk og Saltfjellet. Samtidig er det sendt ut et annet gult farevarsel for vindkast på 25 til 30 sekundmeter i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Også fra natt til lørdag skriver meteorologene på Twitter at det er ventet vindkast på opptil 20 sekundmeter i Innlandet og områdene rundt Oslofjorden.

I Oslo blåste et tre ned over en bil i Karl Staaffs vei på Ulven torsdag kveld. Politiet opplyser at det ikke var noen personer i bilen.

– Varierende snømengde

Allerede i løpet av torsdag er det ventet snø på Saltfjellet i Nordland. Fram til torsdag kveld kan det komme opp mot 5 centimeter snø som kan legge seg på veien.

– Snømengden vil nok variere, men det kan komme så mye som 10 centimeter enkelte steder, forklarer statsmeteorolog Magnus Ovhed til NRK.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.