Komité skal undersøke ulikheter i Ferguson

St. Louis (NTB-Reuters): Guvernøren i delstaten Missouri i USA nedsetter et utvalg som skal komme med anbefalinger om hvordan sosiale og økonomiske ulikheter kan løses i protestrammede Ferguson.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

St. Louis-forstaden Ferguson har vært rammet av protester etter at en hvit politimann skjøt og drepte den ubevæpnede svarte tenåringen Michael Brown i august.

Mens en lokal jury er i ferd med å avgjøre om politimannen Darren Wilson skal tiltales for drapet eller ikke, har Missouris guvernør, demokraten Jay Nixon, besluttet å nedsette utvalget som skal bestå av 16 personer.

Mer enn en av fem av de 21.000 innbyggerne i Ferguson, som for det meste er svarte, lever under USAs offisielle fattigdomsgrense.

Både i delstaten Missouri og flere andre steder i USA forbereder myndigheter og demonstranter seg på uro mens de venter på svaret fra juryen. Det er særlig ventet protester dersom Wilson ikke blir tiltalt.

Nixons Ferguson-komité har frist til september neste år med å komme med sine anbefalinger. Det skal den gjøre etter å ha foretatt en gjennomgang av de økonomiske og sosiale ulikhetene som bidro til uroen etter drapet på Brown den 9. august. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.