Flere barn drukner i Middelhavet

Genève (NTB): Over 340 barn av flyktninger og migranter har druknet øst i Middelhavet siden september i fjor, da bildet av den døde gutten Alan Kurdi gikk verden rundt.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det anslår FN og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), som understreker at antallet kan være høyere. Ingen vet nøyaktig hvor mange mennesker som mister livet på vei fra Tyrkia til Hellas i skrøpelige farkoster.

Antallet druknede barn øker, og barn utgjør nå 36 prosent av migrantene og flyktningene som prøver å komme seg til Hellas, ifølge FN.

Til sammen 410 av de 80.000 menneskene som krysset havområdet de seks første ukene i år, er bekreftet omkommet. Antallet er 35 ganger så høyt som i samme periode i fjor.

— Disse tragiske dødsfallene i Middelhavet er uutholdelige og må stanses, sier FNs høykommissær for flyktninger Filippo Grandi.

Han mener ordninger for familiegjenforening i europeiske land er svært viktig for å få ned dødstallene. Grunnen er at mange av dem som krysser havet, prøver å komme seg til land hvor familiemedlemmer allerede er bosatt. (©NTB)

Publisert: