Imran Saber siktet for heleri av Munch-litografi

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Politiet har pågrepet Imran Saber og ytterligere en person for heleri av Munch-litografiet «Historien», som ble stjålet i 2009. Bildet ble funnet mandag.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det håndkolorerte litografiet er undersøkt av politiet, som konstaterer at det er ekte og intakt, heter det i en pressemelding onsdag.

To menn er pågrepet og siktet for grovt heleri. Den ene er Imran Saber, kjent under tilnavnet «Onkel Skrue» eller som Nokas-dømte David Toskas «finansminister» i kriminelle kretser. Den andre er Vestfold-mann i 50-årene. Også han omtales som kjent av politiet fra før.

De to ble framstilt for varetektsfengsling onsdag ettermiddag. Begge ble fengslet i fire uker, slik politiet ba om.

— Min klient nekter straffskyld, sier Sabers forsvarer, advokat Øystein Storrvik som møtte i retten under fengslingsmøtet onsdag.

Saber ble pågrepet mandag. Den andre siktede er en 55-årig mann fra Tønsberg, som blant annet tidligere er dømt for fakturasvindel for over 23 millioner kroner. Han ble pågrepet tirsdag og har fått oppnevnt Ellen Holager Andenæs som forsvarer, men hun har ikke kommentert saken så langt. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.