Khamenei: - Guddommelig straff vil ramme Saudi-Arabia

Dubai (NTB-Reuters): Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier Saudi-Arabias lederskap vil bli rammet av guddommelig straff. Henrettelsen av den sjiamuslimske skriftlærde Nimr al-Nimr var et politisk feilsteg, mener Khamenei.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Den urettferdige blodsutgytelsen av den undertrykte martyren vil uten tvil snart gi resultat, og guddommelig hevn vil ramme saudiarabiske politikere, sier Khamenei ifølge iransk statlig fjernsyn.

Ayatollaen beskriver henrettelsen av Nimr som «et politisk feilsteg».

Saudi-Arabia henrettet lørdag den sjiamuslimske skriftlærde sjeik Nimr al-Nimr og tre andre sjiamuslimer, samt 43 sunnimuslimer. De fleste var ifølge myndighetene i Saudi-Arabia tilknyttet al-Qaida og var innblandet i en rekke angrep fra 2003 til 2006 der til sammen flere hundre mennesker ble drept.

Nimr var en fremstående sjiamuslimsk skriftlærd som var anklaget for oppvigleri etter å ha støttet massedemonstrasjoner i Saudi-Arabia i februar 2011. Flere sjiamuslimer ble drept i voldelige sammenstøt. De krevde økt politisk og religiøs frihet øst i Saudi-Arabia i forbindelse med den såkalte arabiske våren. Myndighetene i det sunnimuslimske landet dømte Nimr i 2014 for å ha «hjulpet terrorister» og for å ha «gått til krig mot Allah». Han satt fengslet inntil henrettelsen fant sted lørdag. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.