Ukraina er den store favoritten i år og var artist nummer tolv på scenen. I pressesenteret var det taktfast klapping og god stemning under låten «Stefania», som er en raplåt med folkemusikkinnslag.

– Vær så snill, hjelp Ukraina og Mariupol. Det eneste jeg ber dere om, er å hjelpe Ukraina og Mariupol, sa rapper og frontfigur Oleh Psiuk etter framføringen.

VG har spurt Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) om appellen vil kunne føre til diskvalifisering.

– Vi forstår de dype følelsene rundt Ukraina for øyeblikket og anser kommentarene fra Kalush Orchestra og andre artister som uttrykker støtte til at det ukrainske folk som humanitære snarere enn politiske i natur, heter det i svaret fra EBU.

Vil arrangere neste år

Det er fast tradisjon at vinneren arrangerer neste års konkurranse, og det har vært mange spekulasjoner rundt hva som vil skje hvis det blir krigsherjede Ukraina.

Kalush Orchestras frontfigur var tydelig i sitt svar da NTB snakket med ham tidligere i uka.

– I så fall vil Ukraina være vertskap for Eurovision Song Contest neste år. Det vil være et nytt land. Et integrert, utviklet og lykkelig Ukraina, sa Psiuk.

Oppover for Norge

Norge har steget på spillselskapenes lister og ligger seint lørdag kveld på en sjetteplass.

Subwoolfers framføring får toppvurdering fra Morten Westgaard, som rapporterer fra Torino for Eurovision Norway.

– De har levert bra på prøver, juryshow og semifinale, men dette var et sjuende gir. Jeg, og resten av Norge, har all grunn til å være stolte, sier han til NTB.

Superflinke jordboere

Bandet selv var også fornøyd.

– Dette var deilig! En stor sal med superflinke jordboere som kunne hele sangen vår! Jim ble skikkelig overrasket, og Keith holdt på å sprekke av glede. Torino har vært helt fantastisk så langt. DJ Astronaut er litt varm og ønsker seg vifte, uttaler de via NRKs presseteam.

– Utenomjordisk heftig opptreden! I kveld kan alt skje! Subwoolfer og Team Norge har levert varene, så får vi se om et samlet Europa er med på notene, sier Stig Karlsen, som er NRKs delegasjonsleder.

Norsk-gresk artist for Hellas

Hellas stiller med norsk-greske Amanda Tenfjord, og hun var nummer 17 på scenen. Hun overbeviste både med vokal og opptreden.

Første artist ut lørdag var We Are Domi, som har to norske og ett tsjekkisk medlem. De gliste stort og virket godt fornøyde med framføringen.