Oslo setter ny rekord i utvisning av kriminelle

Oslo (NTB): Oslopolitiet satser titalls millioner på kontroll av utlendinger. Det har ført til rekordmange utvisninger av kriminelle utlendinger.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

I løpet av de fire siste måneden i fjor, ble det opprettet 834 utvisningssaker i hovedstaden, skriver VG. I samme periode året før var tallet 464. Politimester Hans Sverre Sjøvold er ikke i tvil om at dette skyldes de 32 nye operative stillingene som er øremerket til dette saksområdet.

— Vi har effektivisert systemet vårt og møter personene der de til enhver tid er. De ekstra pengene vi har fått bruker vi på å rigge et godt system hvor vi ser utlendingsfeltet under ett og har igangsatt flere forskjellige prosjekter, sier Sjøvold.

Satsingen, som startet etter sommeren, koster 30 millioner kroner. Den går rett inn i det som er en av de største utfordringene for politiet i Oslo, såkalte multikriminelle utenlandske statsborgere. Etterlyste kriminelle utvises umiddelbart, og politiet går etter den organiserte kriminaliteten.

— Det er de kriminelle som er her uten grunn, vi skal pågripe. Vi stigmatiserer derfor ikke noen grupper, men går på individnivå, sier stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.