Norge gir 50 millioner til flyktningkrisen

Regjeringen vil gi 50 millioner kroner i humanitær bistand gjennom FN og andre organisasjoner i forbindelse med flyktningkrisen i Middelhavet.

Publisert:

Rundt 800 båtflyktninger omkom i helgens forlis utenfor kysten av Libya. Her er overlevende hentet av den italienske kystvakten. Foto: AP Photo / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det opplyste utenriksminister Børge Brende (H) på et pressemøte med Italias utenriksminister Paolo Gentiloni i Roma tirsdag formiddag.

– Takk for arbeidet dere gjør. Dere kan ikke møte denne utfordringen alene, sa Brende til Gentiloni.

Gode venner

Flyktningstrømmen over Middelhavet var et av temaene i tirsdagens samtaler mellom Brende og Gentiloni i den italienske hovedstaden.

Utenriksminister Børge Brende (H) møtte sin italienske kollega Paolo Gentiloni i Roma tirsdag for å diskutere situasjonen i Middelhavet. Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix

– Norge er langt unna Italia, men vi er gode venner og har et ekstraordinært forhold, sa Gentiloni etter møtet.– I denne tragedien setter vi stor pris på bidraget, fortsatte den italienske utenriksministeren.

FN-midler

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) mottar hoveddelen av det norske bidraget. Midlene skal støtte UNHCRs innsats i afrikanske transittland for flyktninger, blant andre for flyktninger fra Syria og Eritrea.

De norske midlene vil også støtte Flyktninghjelpens utdanningsprogram for eritreiske flyktninger i Etiopia, samt styrke det strategiske samarbeidet med Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Mandag sa statsminister Erna Solberg (H) at Norge vil bidra med et sivilt skip i operasjon Triton på Middelhavet.

Det fryktes at minst 1.600 flyktninger har omkommet i forsøk på å krysse Middelhavet så langt i år.

Publisert:

Les også

  1. FN: 800 omkom i forliset utenfor Libya

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.