Politiet slår egne krav til responstid

Oslo (NTB): Etter at politiet fikk krav til responstid ved nyttår, har utrykningstiden gått ned i alle kategorier, viser tall fra Politidirektoratet.

Publisert
  • NTB

Responstid er tiden det tar fra politiet mottar melding om en hendelse til første patrulje er fremme på stedet. Tall fra Politidirektoratet som VG omtaler fredag, viser at politiet i tettsteder med mer enn 20.000 innbyggere kom fram innen åtte minutter i halvparten av tilfellene. Kravet er ti minutter i denne kategorien.

I områder med mellom 2.000 og 19.999 innbyggere var responstiden i halvparten av tilfellene 11 minutter, fire minutter bedre enn kravet.

I områder der det bor færrest mennesker, er kravet at politiet skal være framme i løpet av tre kvarter i 80 prosent av tilfellene. Her var responstiden 34 minutter.

— Dette er meget gode tall som gir en indikasjon på at politiet nå klarer å levere på de krav som blir stilt til dem - og at det skjer over det ganske land. Det var så visst ingen selvfølge tidligere, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). (©NTB)

Publisert