Bulgaria utplasserer 1.000 soldater på grensen

Sofia (NTB-Reuters): Bulgaria skal utplassere 1.000 soldater på grensen mot Tyrkia, opplyser en tjenestemann.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Bulgaria gjør dermed som stadig flere andre land blant de østlige EU-medlemmene og strammer inn muligheten for flyktninger og migranter til å krysse grensene.

Østerrike besluttet i forrige uke å utplassere 2.200 soldater på sin grense mot Ungarn. Ungarn har på sin side bygget gjerde mot Serbia, og kunngjorde onsdag at landet skal bygge gjerde også på grensen mot Romania og deler av grensen mot Kroatia.

Strømmen av flyktninger og migranter førte onsdag til kaos og voldelige sammenstøt med ungarsk opprørspoliti på grensen mellom Serbia og Ungarn, og Serbia anklaget Ungarn for å ha krenket grensen ved å bruke tåregass og vannkanoner mot flyktninger som sto på serbisk side.

Torsdag morgen uttalte EUs migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos at Europa har moralsk plikt til å beskytte flyktninger, og at bruk av vold mot dem ikke er noen løsning. Avramopoulos mener Ungarns forsøk på å gjerde seg inne fra omverdenen bare er midlertidige løsninger som ikke fører til noe annet enn å omdirigere flyktningstrømmen og bidra til økt spenning. Han sa også torsdag morgen at det ikke er noen løsning at land sender fra seg flyktningproblemet til andre land. (©NTB)

Publisert: