De siste meningsmålingene spriker i flere retninger, men hovedtendensen er at statsminister Anders Fogh Rasmussen med et nødskrik ser ut til å bli sittende. Før valglokalene åpnet mandag morgen var noen av landets mest kjente politikere strategisk utplassert ved T-banestasjoner og gatekryss i et grått og surt København for å kapre de siste tvilerne med boller og flygeblad. Valglokalene stenger klokka 20, og det endelige resultatet ventes å være klart i 23-tiden.

Fire målinger de siste dagene viser at Venstre, De konservative og Dansk Folkeparti får mellom 86 og 93 mandater, mens opposisjonen som ledes av Socialdemokratenes Helle Thorning-Schmidt, får mellom 78 og 84 mandater. Det trengs 90 mandater for flertall, og Ny Allianse ligger an til å komme på vippen i flere av målingene.

Men målingene viser også at mellom 10 og 20 prosent av velgerne mandag kveld ennå ikke hadde bestemt seg for hvem de ville stemme på.

Et stort usikkerhetsmoment er også om Ny Allianse faller under sperregrensa og dermed ikke får den rollen som joker som partileder Naser Khader higer etter. En uviss nyfordeling av mandater blir det også om RVs søsterparti Enhedslisten kommer under 2 prosent og taper sine seks mandater. (©NTB)