Der vil partilederen særlig understreket behovet for å ta vare på barna i asylmottakene, melder VG.

— Det er helt avgjørende med tilstrekkelig barnefaglig kompetanse på disse mottakene. Og det betyr noe mer enn voksne som kan «se etter» barn. Det betyr folk som faktisk kan håndtere barn og mindreårige som er sterkt traumatiserte, og sørge for at de blir ivaretatt, sier Støre.

Han beskriver situasjonen sør i Europa som urovekkende og mener det kan være snakk om bare dager eller uker før situasjonen kommer ut av kontroll. Støre sier at Norge bør være åpne for å slutte seg til et kvotesystem som skal sikre en ordnet byrdefordeling av flyktninger mellom ulike land, men avviser at han på dette punktet er enig med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

— Vi har ikke fått høre regjeringens syn, men det bør de orientere om på tirsdag, for dette er kritiske spørsmål. Sist kvoteflyktninger var et tema, var Frp imot. Her må regjeringen klargjøre hva de mener, sier Støre.

Regjeringen møter tirsdag partilederne bak asyl- og integreringsforliket på Statsministerens kontor for å diskutere flyktningsituasjonen og mulige innstrammingstiltak. (©NTB)