Belgisk toppdiplomat blir EUs brexit-forhandler

Brussel (NTB-Ritzau): Den belgiske diplomaten Didier Seeuws er utnevnt til EUs forhandlingsleder i diskusjonen om britisk utmeldelse.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

EU-president Donald Tusk ga lørdag Seeuws i oppdrag å være unionens «skilsmisseadvokat» etter at britene torsdag stemte for å forlate unionen etter 43 års sameksistens, melder nyhetsbyrået Reuters.

Seeuws var fram til 2014 kabinettsjef for Tusks forgjenger, belgiske Herman Van Rompuy. Før det var han talsmann for Belgias tidligere statsminister Guy Verhofstadt i EU-parlamentet.

Da David Cameron forhandlet om nye vilkår for å bli i unionen, var det danske Jeppe Tranholm Mikkelsen som førte ordet på vegne av de øvrige 27 EU-medlemmene. Med Cameron på vei ut av 10 Downing Street, blir det nye ansikter på begge sider av bordet når temaet ikke lenger er hva som skal til for å bli i union, men hvordan den politiske skilsmissen skal håndteres.

De seks landene som grunnla forløperen til dagens EU — Tyskland, Frankrike, Italia og Benelux-landene - ønsker å komme i gang med utmeldingsprosessen så raskt som mulig. (©NTB)

Publisert: