Boris Johnsons far er imot brexit

Berlin (NTB-DPA): Faren til Boris Johnson mener Storbritannia bør forbli EU-medlem. Sønnen er en av lederne i kampanjen for å få landet ut av unionen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Johnson senior kommer med sin støtte til fortsatt britisk medlemskap i et intervju med tyske Bild mandag.

— Boris sier vi må forlate EU for å få kontroll over landet vårt igjen. Mitt synspunkt er stikk motsatt: Vi må forbli i EU for å fortsette å ha kontroll, sier Stanley Johnson, som mener unionen må reformeres.

— Mindre sentralisering, mer frihet for de enkelte medlemslandene. Men det kan bare skje dersom Storbritannia fortsetter som medlem, sier Johnson, som tidligere selv har jobbet for EU i Brussel.

Den fargerike tidligere London-ordføreren Boris Johnson har gått i bresjen for brexit-kampanjen, som altså vil at britene skal skille lag med EU og gå sin egen vei. Han stiller seg dermed på motsatt side av sin egen partileder, den konservative statsministeren David Cameron, i det mange sier er en maktkamp i partiet så vel som en politisk strid om Storbritannias plass i Europa. EU-spørsmålet har ført til dyp splittelse i Det konservative partiet.

Folkeavstemningen om fortsatt britisk EU-medlemskap holdes førstkommende torsdag, 23. juni. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.