Russland nekter for å ha hacket Demokratene

Moskva (NTB-AFP-AP): Den russiske regjeringen avviser på det sterkeste beskyldningene om at Russland står bak hackingen av Demokratenes partiledelse.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

— Jeg ønsker ikke å bruke ord på fire bokstaver, sa utenriksminister Sergej Lavrov da han tirsdag ble konfrontert med påstandene.

Trolig siktet han til et engelsk banneord. Regjeringens talsmann Dmitrij Peskov kalte anklagene «absurde» da han møtte journalister i Moskva samme dag.

— Fortsatt ser vi forsøk på manisk bruk av Russland i den amerikanske valgkampen, sa han.

Det var nettstedet WikiLeaks som før helgen offentliggjorde 19.000 eposter til og fra personer i Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC). Noen av epostene viste at partiledelsen hadde prøvd å motarbeide Bernie Sanders under nominasjonsvalgene, og DNCs leder Debbie Wasserman Schultz ble tvunget til å gå av.

Flere dataeksperter som har undersøkt saken, mener det er russiske etterretningsorganisasjoner som har hacket DNC og stjålet epostene som senere ble gitt til WikiLeaks. Dette fikk Hillary Clintons valgkampsjef Robby Mook til å anklage Russland for å prøve å ødelegge for demokratene for å hjelpe Donald Trump med å vinne presidentvalget. (©NTB)

Publisert: