Obama: - Vi må stå sammen mot ekstremisme

President Barack Obama oppfordret det amerikanske folk til å omfavne mangfold, og til å ikke la terror splitte landet, da han talte på en minnemarkering søndag.

Publisert: Publisert:

President Barack Obama talte på minnemarkeringen ved Pentagon søndag. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

NEW YORK: Den offisielle minnemarkeringen i New York søndag startet med ett minutts stillhet klokken 8.46 – nøyaktig 15 år atter at det første flyet krasjet inn i World Trade Center.

Etter å ha startet dagen med en markering inne i Det hvite hus, dro president Obama videre til en minnemarkering foran Pentagon.

Der siterte han Bibelen da han hedret dem som mistet livet 11. september 2011. – La ikke kjærlighet og trofasthet vike fra deg, sa Obama da han talte fra scenen for de frammøtte.

– Det er en dag vi aldri kommer til å glemme. 15 år kan virke som lenge, men for familiene som mistet en del av hjertet sitt den dagen, kan jeg se for meg at det kan virke som om det skjedde i går, fortsatte Obama.

LES OGSÅ: Slik var de første meldingene om terrorangrepet

Mangfold

Obama oppfordret det amerikanske folk til å stå sammen mot ekstremistgrupper som IS og al-Qaida som prøver å skape frykt.

– Vårt mangfold er ikke en svakhet. Det er fortsatt, og vil alltid være, en av våre største styrker. Det er det USA som ble angrepet den morgenen i september. Det er det USA vi må være tro mot, fortsatte Obama.

LES OGSÅ: Hillary Clinton måtte forlate minnemarkeringen

Presidenten sa at i løpet av de 15 årene som har gått siden angrepene, har trusselbildet utviklet seg.

– Vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å beskytte dette landet som vi elsker, sa Obama til de oppmøtte.

Navneopplesning

Markeringene søndag startet i New York. Blant dem som var til stede på tomten der tvillingtårnene sto, var familiemedlemmer som mistet sine kjære i terroren 11. september 2001. Etter stillheten i startet av seremonien leste etterlatte opp navnene til de nesten 3.000 menneskene som ble drept da tre kaprede fly ble styrt inn i World Trade Center og Pentagon i Washington. Det fjerde kaprede flyet styrtet på et jorde i Pennsylvania.

En minneseremoni ved Flight 93 National Memorial i Shanksville i Pennsylvania ble også holdt søndag.

Både Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton og hennes republikanske rival Donald Trump deltok i seremonien ved World Trade Center. Clinton forlot markeringene etter halvannen time fordi hun følte seg uvel. Staben hennes forsikret senere at hun var i fin form.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. USA
  2. Barack Obama
  3. Al-Qaida
  4. Den islamske staten (IS)