Erna Solberg og partiet hennes har 37,9 prosent av de spurte i ryggen, viser målingen som er utført av Respons for Aftenposten. Det er en fremgang på 2,7 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet går nesten like mye tilbake og faller 2,6 prosentpoeng til 26,4 prosent. Til gjengjeld kan det være en viss trøst for Ap at regjeringspartnerne SV og Sp begge går fram — henholdsvis 0,8 og 1 prosentpoeng - og får en oppslutning på 4,8 prosent.

Fremskrittspartiet går tilbake 0,8 prosentpoeng til 11,7 prosent, og også Venstre og Kristelig Folkeparti får lavere oppslutning. Venstre faller mest av de to - 1,1 prosentpoeng mot 0,4 prosentpoeng for KrF - men er fortsatt størst av de små med en oppslutning på 5,4 prosent. KrF får støtte av 4,9 prosent.

Rødt går fram 0,1 til 1,4 prosent, mens Miljøpartiet De grønne gjør et aldri så lite byks på 0,5 prosentpoeng til 2,3 prosent og et mulig stortingsmandat.

— Ifølge TV 2s mandatberegninger er vi nå inne på Stortinget. Vi er i ferd med gjøre et gjennombrudd, sier talsmann Harald A. Nissen. Han sier partiet har et ambisiøst mål om å komme over sperregrensen på 4 prosent. (©NTB)