Jensen ankom Statsministerens kontor ved Akershus festning ved 10.20-tiden mandag formiddag, og hun forlot stedet en kort time senere.

Det er fra før kjent at Frps landsstyremøte er innkalt til et ekstraordinært møte per telefon etter klokka 12.

SISTE: Frp har lagt fram en kravliste til Erna Solberg, opplyser Christian Tybring-Gjedde til NTB.

Ankom

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ankom SMK kort tid etter at Siv Jensen hadde dratt.

Deretter ankom kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), høyere utdannings- og forskningsminister Iselin Nybø (V), digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H), kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) SMK.

Frps partileder Siv Jensen skal nå orientere landsstyret om sitt møte med statsminister Erna Solberg.

– Jeg har hatt et ryddig møte med statsministeren. Nå skal jeg ha en telefonkonferanse med vårt landsstyre for å informere dem om situasjonen, sa Jensen på vei inn til Frps partikontor i Oslo.

– Kritisk

På vei inn i Frps ekstraordinære landsstyremøte i partikontorene på Karl Johan kaller partiets parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, situasjonen kritisk.

Limi vil ikke kommentere hva han tror blir utfallet av Frp-møtet, men sier at han er spent på hva som er utfallet av møtet mellom Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg (H) tidligere mandag formiddag.

– Nå skal vi først og fremst vente på Siv. Det blir først og fremst spennende å høre utfallet av det møtet, så blir det informasjon til landsstyre, sier han.

Limi karakteriserer situasjonen som kritisk, og han sier videre at Solbergs uttalelse om moral har blitt veldig dårlig mottatt i Frp.

Oppdateres.

Partileder Siv Jensen (Frp) ankommer Frps partikontor hvor Fremskrittspartiet skal ha et ekstraordinært landsstyremøte per telefon. Foto: Fredrik Varfjell