Hun kommuniserte aldri direkte med den terrorsiktede nordmannen, men overvåket profilen hans tett, skriver Dagbladet.Hun forteller at en av Breiviks Facebookvenner var svært aktiv på det sosiale nettstedet.

– Han utviser samme atferd, er venn med mange islamfiendtlige høyrenasjonalister, aktiv i diverse islammotstandsgrupper, og venn med mange av de samme som Breivik var venn med. Han er også opptatt av tempelriddere og korsfarere og snakket om kulturkrig, sier Hansen.

Mannen skal selv ha sagt at han er tysk, men har skrevet innlegg på både svensk og norsk. Hun har ikke tatt kontakt med politiet angående denne mannen.

Hansen forteller at Breivik hadde mange forskjellige profiler, men at han ikke virket veldig radikal, men heller mer avdempet og intellektuell enn mange av de andre debattantene.

– Han la ut mange linker til tekster fra bloggeren Fjordman, og i tillegg skrev han en del om islamisering av Europa og Norge, men han var ikke den som var mest aktiv, sier hun til avisen.

Hansen hevder at Breivik var i kontakt med medlemmer av den danske organisasjonen Stop Islamiseringen af Danmark, men organisasjonen selv tilbakeviser dette og sier at han ble nektet medlemskap i deres Facebookgruppe.

Margrethe Monika S. Hansen mottok dødstrusler etter at hun publiserte sine artikler etter to år som «undercover» på det sosiale nettstedet, og bor nå på hemmelig adresse sammen med sin familie. (©NTB)