Flyet fra RusAir var på vei fra Domodedovo-flyplassen i Moskva til Petrozavodsk, hovedstaden i den autonome russiske republikken Karelia, da det styrtet rundt 1 kilometer før landing på Besovets-flyplassen.Ifølge en talskvinne for det russiske krisedepartementet var det 43 passasjerer og et mannskap på ni om bord i flyet.

– Ifølge foreløpig informasjon er 44 mennesker omkommet. Åtte mennesker ble skadd, opplyser talskvinnen.

Svensk statsborgerDen russiske nettavisen lifenews.ru publiserte natt til tirsdag bilder av brannmenn som kjempet mot flammene ved flyvraket og la også ut en kopi av passasjerlisten.

En av dem som overlevde flystyrten var ifølge nettavisen en ti år gammel gutt, men tilstanden hans er ukjent.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax var de fleste av passasjerene om bord russiske, men også en svensk statsborger skal ha vært med i flyet.

RobustÅrsaken til nattens flystyrt, som skjedde rundt 50 mil nordøst for St. Petersburg, er ikke kjent, men flyets ferdskriver skal være funnet.

Ulykkesflyet var av typen Tupolev-134, en modell som ble satt i drift på 1960-tallet og som har vært flittig benyttet i kortbanetrafikk.

Flyet har to motorer og regnes som robust og i stand til å lande under vanskelige forhold og på dårlige rullebaner.

RusAir ble grunnlagt i 1994 og skal i dag ha 27 fly i sin flåte. Selskapet flyr i hovedsak charterruter mellom det vestlige Russland og Øst-Europa.

Byttet utRusslands president Dmitrij Medvedev byttet nylig ut sitt Tupolev-fly med et franskprodusert fly, og han kritiserte tidligere i år manglene ved russiskbygde fly og gikk samtidig hardt ut mot den dårlige flysikkerheten i landet.

En av de mest kjente ulykkene med Tupolev var da flyet til Polens president Lech Kaczynski styrtet nær Smolensk vest i Russland i april 2010. 96 mennesker omkom i ulykken, blant dem Kaczynski, hans kone og et stort antall høytstående, polske ledere og tjenestemenn. (©NTB)