- Klomsæt står bak lekkasjene

Sigurd Klomsæt kan han bli fjernet som bistandsadvokat i 22.juli-saken.

Publisert: Publisert:

Advokat Sigurd Klomsæt skal ha lekket dokumenter til pressen i 22. juli-saken. Bildet er tatt i Oslo tingrett, da Viggo Kristiansen begjærte Baneheia-saken gjenopptatt for fjerde gang. Foto: Scanpix

  • Hans Jacob Brekke
Denne artikkelen er over åtte år gammel

OSLO: — Jeg kan bekrefte at det er advokat Sigurd Klomsæt som står bak lekkasjene, sier informasjonssjef i Oslo tingrett, Irene Ramm, til Nettavisen.

Klomsæt bistår en av ungdommene som overlevde på Utøya.

I forrige uke ba politiet om at Oslo tingrett skulle trekke tilbake oppnevnelsen av en av bistandsadvokatene i 22. juli-saken, etter mistanke om lekkasje av bevismateriale til media.

Det var P4 som først fortalte at Klomsæt sto bak lekkasjene, tirsdag morgen.

Etterforskes

Asker og Bærum politidistrikt etterforsker nå saken. Politiet er i tvil om lekkasjen er straffbar, og skal først ta stilling til det før de eventuelt går videre med en siktelse.

Klomsæt har ikke ønsket å kommentere saken.

Vitner har vegret seg

Politiadvokat Hilde Strand ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at de mange lekkasjene i 22. juli-saken har gjort politiets etterforskning vanskeligere.

— Vi har erfart at vitner har vegret seg for å komme til politiet eller undertegne på forklaring fordi man er redd for at dette er noe man vil se igjen i mediene, sier hun.

Klomsæt felt sju ganger

Sigurd Klomsæt har de siste sju årene fått 13 klager mot seg for brudd på god advokatskikk, og er felt sju ganger, skriver P4.

Han har imidlertid aldri mistet bevillingen, og har ved flere anledninger hevdet å være utsatt for svertekampanjer.

På Sørlandet er han mest kjent for å være Baneheia-dømte Viggo Kristiansens advokat. Den profilerte advokaten har i flere år arbeidet med å få gjenopptatt og frifunnet Kristiansen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.