Påskeaften ble årets hittil høyeste temperatur målt i Åfjord i Trøndelag, som kunne feire påske med 22,6 grader. Ikke siden 1959 har en så høy temperatur blitt målt så tidlig i april i Norge, ifølge værstatistiker Bernt Lie. — Allerede nå kan vi si at årets april er noe av det varmeste vi har opplevd av aprilmåneder i Norge, sier John Smits ved Meteorologisk institutt på Blindern til NTB.

Selv om det har vært en usedvanlig varm april måned, har vi imidlertid ennå et stykke igjen til den absolutte varmerekorden for april, forteller meteorologen.

Rekorden innehas av Sarpsborg, hvor det 27. april 2000 ble målt 27 grader. Smits tror ikke det vil bli fullt så varmt noen steder i Norge i løpet av dagene som er igjen av måneden. Men meteorologen ser for seg at det vil bli satt en annen slags rekord, nemlig på gjennomsnittstemperaturen.

— Det interessante er at det har vært jevnt varmt i hele april, og fra 1. til 23. april har gjennomsnittstemperaturen på Blindern vært på 8,5 grader. Den gjeldende rekorden, som er fra 2009, er på 7,7 grader. Med en uke igjen av måneden, skal det mye til for at det ikke blir satt ny gjennomsnittsrekord for april, mener Smits. (©NTB)