NRK: - Fikk tilbud om å kjøpe 22. juli-dokumenter

Oslo (NTB): Advokat Arvid Sjødin hevder Oslo-politiet kan ha krevd penger for informasjon i 22. juli-saken. NRK-ansatte bekrefter at det er kommet tilbud om å få hemmelige politidokumenter mot betaling.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Sjødin representerer den lekkasjeanklagede advokaten Sigurd Klomsæt. Han viser i et brev til Spesialenheten for politisaker til at NRK-programleder Håkon Haugsbø bekrefter at han er kjent med at en redaksjon fikk tilbud om kjøp av 22. juli-dokumenter for 30.000 kroner, skriver Dagbladet.

Haugsbø sier til Dagbladet at han ikke var involvert i behandlingen av tilbudet. Det var imidlertid redaktør Vibeke Haug i NRKs Brennpunkt-redaksjon.

— Vi er kjent med at det kom denne typen tilbud og at det kom til flere steder i huset. Det var aldri noen forhandlinger, for vi avviste tilbudet umiddelbart, sier Haug.

Arvid Sjødin mener det er et klart eksempel på korrupsjon når tjenestemenn i politiet tilbyr informasjon fra profilerte kriminalsaker.

Spesialenheten har henlagt saken om lekkasjer av bilder fra 22. juli-dokumentene, men sjefen for politiets interne etterforskningsorgan, Jan Egil, Presthus sier de er opptatt av å finne kilden til lekkasjene. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.