Siden 1992 skal han ha gitt enn 4.000 hardt rammede kreftpasienter medisin som ikke lindret deres lidelser slik den skulle. Dommer Ortrie Smith beskrev Courtneys oppførsel som sjokkerende, da han torsdag sendte den 50 år gamle apotekeren i fengsel.Apotekeren hadde kontakt med flere leger som takket ja til hans spesialtilbud: Han solgte dem flasker med ferdig blandet kreftmedisin som skulle gis intravenøst. Det legene ikke visste, var at Courtney hadde tynnet ut medisinen.

De minst uheldige av pasientene fikk en blanding som besto av like mye medisin som vann, mens de verst rammede fikk et enda mer uttynnet preparat. Dommeren mente dette var så grovt, at Courtney bør sone hele straffen uten mulighet til å bli løslatt på prøve.

I retten innrømmet Courtney at han hadde tynnet ut medisinen, men tilføyde at han hadde gitt noen av pengene han tjente på dette, til sin lokale kirke. I tillegg til fengselsstraffen risikere han nå sivile søksmål med krav om hundrevis av millioner dollar i erstatninger.