KLEPP: — Representanter fra politiet var innom her denne uken og forsikret oss om at de kun ville returnere folk med alvorlige kriminelle forhold på rullebladet sitt. Det har ikke skjedd, også folk uten kriminelle forhold på rullebladet er bedt om å snu. Skuffende, sier sentrale medlemmer i HAMC Stavanger til Aftenbladet.

Hells Angels på Braut har i mer enn femten år på rad arrangert fest nettopp denne helgen, i år venter de mellom 450 og 500 deltakere.

Venter opp mot 500 gjester

— Brannvesenet var her forrige uke og gikk gjennom lokalene våre. Vi er dimensjonert til å ta i mot 390 gester, men nå har vi opparbeidet uteområdet med telt og scene og totalt venter vi inntil 500 deltakere, forteller medlemmene.

Da Aftenbladet var på Braut fredag kveld, hadde politiet alt stått på kontrollpost nede i innkjørselen til klubblokalet siden klokken 09.45. — Dette er som dere ser en godt bevoktet fest, ingen skal komme og si at politiet ikke besitter ressurser, sier det fullverdige HA-medlemmet.

— Argumentasjonen til politiet er at de skal forhindre oss fra å planlegge kriminelle handlinger eller nyrekruttering, men kommer det noen innom her på mandag kan vi planlegge så mye vi vil. Ingen utenlandske medlemmer ville heller blitt stoppet av politiet da, det er selvmotsigende, sier han.Og nevner i den forbindelse rapporten til 22. juli- kommisjonen.

— Det ble det påvist inkompetanse og feilprioriteringer side opp og side ned, slik vi har påstått i mange år.

Sendt fra Kristiansand

Politiet har så langt bedt 20 HA-medlemmer om å returnere fra Kristiansand.

— I tillegg vet vi at to som kom til Flesland er bedt om å forlate landet. Politiet kunne heller vært ærlige og sagt på forhånd om at de ville returnere alle, da hadde folk sluppet og brukt penger på å reise. Dessuten er politiet pliktet til å behandle alle som returneres individuelt, så vidt vi kan se er ingen gitt individuell behandling.

Politiinspektør Leif Ole Topnes i Rogaland politidistrikt ønsker ikke fredag kveld å kommentere kritikken fra HA.

— Vi forholder oss til overordnet strategi med å forebygge kriminalitet og hindre nyrekruttering, sier Topnes.

Ba om sikring

Medlemmer fra MC-klubben forklarer at de i forkant av festen forsøkte å ta opp med politiet om de i år kunne sette opp skilt langs veien som informerte om at det lenger fremme var satt opp en politikontrollpost.

— Det skapte en del farlige, trafikale utfordringer langs veien i fjor på grunn av alle som ble stoppet. Vi ønsker ikke at noe skal skje på veistripa der nede. Vi inviterte også politiet til å stille seg lenger opp mot klubblokalet vårt, sier medlemmet.

— Jeg vil ikke kommentere saken, sier lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad.

Han viser til Topnes og operasjonsleder som styrer det som skjer rundt festen.

– Vi er kjent med arrangementet, og har gjennom lensmannen i Klepp vært i kontakt med klubben. De vet hvordan vi historisk har sett på slike tilstelninger, og at både vi og andre politidistrikter tidligere har bortvist utenlandske medlemmer på vei til slike fester, sier Topnes.