Haakon ankom 40-årsfesten i fallskjerm

Kronprins Haakon kom flygende til sin egen 40-årsfeiring på Skaugum. Etter et vellykket fallskjermhopp ventet gratulasjoner fra familie og venner i festivalmodus.

Publisert:

Kronprins Haakon kom flygende til sin egen 40-årsfeiring, og ble tatt imot av familien. Foto: Det kongelige slott / NTB scanpix

Kronprins Haakon forteller om fallskjermhoppet og hvordan det er å bli 40 til gjestene på Skaugum. Foto: NTB scanpix

Kronprins Haakon ser på familien som gratulerer med dagen fra scenen på Skaugum. Foto: NTB scanpix

Kong Harald var tidlig på plass til sønnens 40-årsfeiring. Foto: NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

ASKER: Kronprinsen var ikledd t-skjorte og shorts da han ankom festivalområdet litt etter klokken 16. Her var de aller fleste gjestene allerede på plass og klar for en 40-årsfeiring som varer til mandag.

– Pappa er flott

Like etter klokken 16 kom Mette-Marit og barna på scenen hvor prinsesse Ingrid Alexandra ønsket gjestene velkommen.

– Pappa er en flott mann. Han er den morsomste, beste og koseligste mannen i hele verden, og jeg er glad for han er pappaen min. Vi synes det er morsomt å kunne arrangere en festival for pappa, da det var på en festival at mamma og pappa møttes, sa hun, før pappa kom opp på scenen og kunne fortelle at fallskjermhoppet var skumlere enn han hadde forventet.– Det var veldig nervepirrende. Det var mer intenst å sitte på kanten og se ned enn jeg hadde trodd, sa han i et intervju med søster Märtha og Harald Rønneberg.

Bor i telt

Kongefamilien var tidlig på plass på Skaugum, hvor gjestene måtte sette opp telt før de var klare til å starte feiringen av kronprins Haakons 40-årsdag lørdag ettermiddag. Med unntak av kong Harald og dronning Sonja, skal alle gjestene telte under helgens minifestival på Skaugum.

IfølgeBudstikkaankom kongen og dronningen like etter klokken 15, med kongen selv som sjåfør.Prinsesse Märtha og ektemannen Ari Behn ankom festivalplassen sammen med døtrene allerede ved 10-tiden på formiddagen.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har tatt turen fra Danmark for å være med på 40-årsfeiringen, og var blant de første som ankom.

I tillegg til det danske kronprinsparet, står blant andre det nederlandske kongeparet på gjestelisten for helgens bursdagsfeiring.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.