Trond Giske under årsmøtet i Trondheim Ap tidligere denne måneden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Trond Giske under årsmøtet i Trondheim Ap tidligere denne måneden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Den avgåtte partinestlederen Trond Giske ønsker ifølge VGs kilder å bli nestleder i Trøndelag Ap, men valgkomiteen er splittet.

Valgkomiteen i fylkespartiet satt mandag kveld i diskusjoner om hvorvidt Giske skal få plass i styret i Aps største fylkeslag, men klarte ikke å bli enige om en innstilling etter et fem timer langt møte.

Giske meldte sitt kandidatur i siste øyeblikk. Kort tid før valgkomiteen møttes for å bli enige om hvem de mener bør utgjøre det nye styret i Trøndelag Ap, leverte Trondheim Ap en liste med forslag inkludert Trond Giske, får VG opplyst.

Bekrefter forslag

Overfor NRK bekrefter Jorodd Asphjell, leder for valgkomiteen, at Giske er foreslått som ett av flere styremedlemmer.

– Ingenting er klart før alt er klart, sier Asphjell, som opplyser at det blir et nytt møte om saken i Trondheim onsdag.

Ifølge VG skal Giske i samtaler med partikolleger ha gitt uttrykk for at han ønsker å tiltre som nestleder i fylkespartiet – ved siden av dagens nestleder May Britt Lagesen.

Adresseavisen får opplyst at dette ikke er ønskelig fra verken Lagesen eller flere andre i tidligere Nord-Trøndelag Ap.

Asphjell sier til Trønder-Avisa at valgkomiteen foreløpig ikke har konkludert om de skal ha to nestledere.

Valgkomité-lederen sier til VG at de må finne en plass til Giske som Trondheim Ap er fornøyd med og «de øvrige fylkene ser seg tjent med». Han sier til avisen at Giske ble diskutert som nestleder, styremedlem og studieleder i arbeidsutvalget.

Varslersaker

Vinteren 2017/18 behandlet Arbeiderpartiet til sammen et tjuetalls varslingssaker om seksuell trakassering og upassende oppførsel mot ulike personer i partiet. Flere av varslene omhandlet Giske, og saken endte med at han 7. januar i fjor trakk seg fra nestledervervet.

VG har mandag snakket med kilder som sier Giske den siste tiden skal ha vært i kontakt med flere sentrale politikere i Trøndelag Ap og, ifølge kildene, lansert sitt eget kandidatur til fylkesstyret.